התמחות באימון ניהולי
המנהל המודרני פועל בסביבת ניהול גלובלית דינאמית ומשתנה, המאופיינת בחוסר וודאות, חוסר יציבות, התמודדות עם כמויות מידע אין סופיות וצורך במיומנויות ניהול רב תחומיות. בתנאים אלו, המאמן הניהולי עוזר למנהלים אותם הוא מלווה, למקסם את תוצאותיהם הניהוליות והעסקיות תוך מימוש עצמי מיטבי בארגון ובתפקיד. ההתמחות עוסקת בלימוד והטמעה של מתודולוגיה ייחודית אשר מיועדת לעזור למנהלים בכל הרמות ובכל סוגי הארגונים לגבש לעצמם אסטרטגיה ניהולית אישית אשר מצד אחד תאפשר קידום אפקטיבי של אסטרטגיית הארגון ומצד שני תנגיש למנהל את האפשרות להביא לידי ביטוי את ה"אני מאמין" הניהולי שלו תוך מימוש עצמי מיטבי בתפקיד בצד פיתוח מיומנויות ניהול רב תחומיות הנחוצות להתמודדות אפקטיבית עם מבוך הניהול המודרני. היום סינרגיה זאת בין קידום אפקטיבי של אסטרטגיית הארגון לבין החופש להטבעת חותם אישי של המנהל בתפקיד עפ"י תפישתו, נחוצה מאוד לצורך הצלחת המנהל בתפקיד, התקדמותו המקצועית וכן הישארותו בארגון לאורך זמן.
התמחות באימון לבעלי - ADHD
הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות - Attention Deficit Hyperactivity Disorder, הינה הפרעה נוירו-התפתחותית בעלת ביטויים קליניים המודגמים לרוב החל מגיל הילדות ובעלי השלכות על היכולת למימוש הפוטנציאל האישי בתחומי חיים שונים, כגון: קריירה ולימודים, התנהלות אישית כללית, תקשורת ומערכות יחסים, התארגנות ועוד. בשנים האחרונות, קיימת מגמה הולכת וגוברת שמעודדת שילוב של תהליכי אימון לצורך ניהול אפקטיבי של הפרעת הקשב והקניית כלים להתמודדות אפקטיבית עם מכלול הביטויים שתוארו. מתודולוגיית האימון עשויה במקרים רבים להביא לשיפור הישגים תוך מימוש רב תחומי של הפוטנציאל האישי של המתאמן בעל הפרעת הקשב. מגמה נוספת מתבטאת בשילוב הולך וגובר של המתודולוגיה האימונית בניהול הדרכות אינטראקטיביות ל"אוכלוסייה הסובבת" את בעלי הפרעות הקשב, כמו הורים, מורים, יועצים בית ספריים וכו'. ההתמחות עוסקת בלימוד, תרגול והטמעה של מתודולוגיית האימון לליווי אפקטיבי של בעלי הפרעות הקשב והריכוז בכל הגילאים ובביצוע הדרכות איכותיות לאוכלוסייה הקרובה שמלווה את בעלי הפרעות הקשב.
התמחות באימון תזונה
הקשר בין הרגלי התזונה של האדם לבין איכות חייו הינו קשר מובהק וישיר: להרגלי התזונה יש השפעה מוכחת ומשמעותית על בריאותו של האדם לאורך חייו, על תחושת החיוניות, תחושת הבטחון והדימוי העצמיים, רמת האפקטיביות שלו בפעילותו הכללית בכל התחומים והשפעות נוספות. בעולם המודרני קיימים "פיתויים תזונתיים" שרק הולכים ומתפתחים מדי יום, אורח החיים הינו מאוד אינטנסיבי, דינאמי ותובעני ובמצב כזה יכולת התנגדות לאותם פיתויים קטנה. לכך מתווספים גם גורמים גנטיים, פסיכולוגיים, תרבותיים, חינוכיים ואחרים. מצב זה מעצב "הרגלי תזונה לקויים" לאורך שנים. התערבות בסגנון "זבנג וגמרנו", קצרת מועד לא יכולה להביא לשינוי בר קיימא של אותם "הרגלי תזונה לקויים". האמור משתקף גם בקונפליקט מובהק שקיים בעולמנו בין העדפה של מצב רגעי של הנאה (סיפוק מידי) לבין העדפת מצב של איכות חיים ממושך שמקורו דווקא בהימנעות ממצבים של סיפוק מידי. קונפליקט זה משתקף בהתמודדות של רבים עם תנודות משמעותיות במשקל הגוף לאורך חייהם וקושי לשמור על משקל גוף תקין לאורך זמן. אנו באיקא מאמינים שרק שינוי מהותי ב"הרגלי התזונה" של האדם יוכלו להביאו למצב של שמירה ארוכת שנים על משקל גוף תקין. כיון שמדובר בשינוי התנהגותי מורכב, סיכויי הצלחתו גדלים משמעותית כאשר הוא נעשה בתהליך מקצועי מעמיק, יסודי, הדרגתי וממושך. ההתמחות עוסקת בהכשרת מאמנים שיוכלו ללוות קבוצות של מתאמנים בתהליך של שינוי התנהגותי משמעותי באמצעות אימון לפיתוח מיומנויות לשמירה על משקל גוף תקין.
התמחות באימון לזוגיות ומערכות יחסים
מעטים הגורמים שלהם השפעה משמעותית יותר על איכות חיי האדם ואושרו מהזוגיות שבה הוא שותף, או היעדרה של זוגיות כזו. כיצד למצוא את בן/בת הזוג המתאימים, כיצד לבנות חיים בזוג וכיצד לשמר זוגיות לאורך זמן? אלו השאלות היסודיות עליהן עונה האימון לזוגיות. ההתמחות מלמדת כיצד להשתמש בכלי האימון על מנת לסייע למתאמנים לזהות את ציפיותיהם ושאיפותיהם מזוגיות, למַ טֵ ב את בחירת בן/בת הזוג המתאימים, למצוא את מקומם בתוך המערכת הזוגית מבלי לפגוע במערך העדין של קיומה, לאפשר מרחב התפתחות לבן/בת הזוג בתוך הזוגיות ולבנות את השותפות כמנוע להתפתחות הדדית ושל הזוגיות עצמה. ההתמחות עוסקת גם במקומה של התקשורת בזוגיות, סגנונות תקשורת, הקשבה זוגית, מה על המאמן לעשות כאשר הבחירה של המתאמנים היא לפרק את הזוגיות וכיצד 'מעמידים על הרגליים' זוגיות מורכבת של פרק ב'.